Pühade ootuses


1) Jõuluvana maandus katusele liiga suure hooga, mistõttu tekkis põdrapundar või 2) Rudolf ja Dasher olid öisest sõidust väsinud ja viskasid pikali ning nüüd jõuluvana laiutab ainult käsi . . .
Sel aastal tulevad jõulud tõesti hoopis teisiti ja ka äärmiselt rahulikult. Kuigi siin riigis on 24.12 kuupäev täispikk tööpäev, siis eestlastena teeme oma jõuluõhtu ikka jõululaupäeval. Hapukapsad on juba hapnema pandud ja esimene laar piparkooke nii kiiresti ära söödud, et hambad ei mäletagi, et oleksid seda traditsioonilist jõulumaiust üleüldse näinud. Egas midagi, tuleb uus laar piparkoogitainast valmis teha ning uued kakukesed ahjuplaadile küpsema panna. Kuna piparkoogivorme polnud võtta (poest kindlasti saaks, aga ununesid osta), siis minu esimesed piparkoogid olid tõesti kakukesed, mis olid enne ahju panekut klaasist kukega vastu pead saanud ja seetõttu ümmarguse küpsise vormiga. Iga kakuke sai veel šokolaadist täpikese ka peale. Nad tõesti ei näinud välja just kõige kaunimad, aga maitsesid imehead . . .Ei liiga magusad, ega liiga piprased, vaid mahedad ja muredad . . .Ilmselt mängis maitseelamuse juures oma rolli ka see, et juba ammuilma oli piparkookide isu ja eestimaalased muudkui õrritasid. Maitseained ostsin kolmest erinevast poest kokku. Järgmine kord katsun suhkrusiirupi ikka varem tulelt võtta, et see nii tumedaks ei läheks.
Tegelikult oli neid ikka rohkem, nii väikest kogust pole mõtet tegema hakatagi . . .
Sõbranna Siku poolt saadetud jõulukalender. Plaan tõesti toimib, jõulutunne tuleb mühinaga. Aitäh Siku :)
Me planeerime Keesiga oma puhkusereisi lõunasaarele ja tellime/otsime kokku vajalikku varustust - motikakohvrid, telk, madrats, magamiskotid, sigaretisüütaja telefonide laadimiseks jne. Sõit on plaanitud peale jõule. Loodan väga, et ilmad peavad vastu. Teoreetiliselt peaks olema siis soe ja kuiv, kuid praegu on küll kaks päeva järjest sadanud ja marutuuled. 
Kuuldused Eestimaad tabavast tõsisest orkaanimõõtmetega tormist on ka meieni jõudnud. Valmistuge selleks ja olge ettevaatlikud!

Tasapisi tutvume ka siinse kultuuriga. Keesi töökaaslase, harrastusnäitleja Kutumi kutsel käisime 6.12. vaatamas etendust "The Secret Garden" ("Salaaed"). Etendus toimus kohalikus Birkenheadi teatris Birkenheadi näitetrupi esitusel. Teatril on oma teatrikool lastele ning ka selles etenduses mängisid peaosi lapsed.
Korralike teatrikülastajatena panime ennast ilusti riidesse (nagu Eestis kombeks), läksime varakult kohale ning olime ka piletid ette ostnud. Teadsime, et tegemist on harrastusteatriga, kuid kui olime teatrihoonest mõnesaja meetri kaugusel, saime aru, et oleme mõlemad liiga hästi riietatud.
Teatrihoone sarnanes meie rahvamajadele, väljast kollase puitlaudisega ning seest tibatillukese remonti vajava saaliga. Aga maja on tegelikult armas ja näiteringile väga südamelähedane ning teatrikülastajate jaoks töötas isegi puhvet, kus pakuti jäätist, pirukaid, komme, küpsiseid, karastusjooke ja isegi veini. Ja veini sai juua ikka päris veiniklaasidest, mitte plastiktopsidest. 
Laval oli 12-liikmeline teatritrupp, kellest 5 olid lapsed. Kuna teadsin loo süžeed, siis oli mul laval toimuvat lihtsam jälgida kui Keesil ning kuigi paljud asjad etenduses viitasid harrastajatele ja alguses oli päris keeruline ka tekstist aru saada, sest näitlejad olid närvis ning rääkisid liiga kiiresti ja loomulikult ka tugeva Uus-Meremaa aktsendiga, siis mulle etendus meeldis. Peale etendust võtsime poest veini ning jätkasime oma romantilist kohtingut pargipingil.
Pildirida kaubanduses pakutavast 😃
Öökull-seljakotid, tehtud justkui meie triibuseeliku kangast. Kas tuleviku moetrend noorte laulu- ja tantsupeole?
Metallist küpsisekarp
Leedukate Pergale!
See mõmmik oli püsti tõstes umbes 1,2 meetrine
Tikkimismustrite raamatud
Tikitud jõulupuu

Ja pood, mis on maast laeni jõulukaunistusi täis


Liikuvate mänguasjadega vaateaken

Ja vaateid tänavatelt . . .
Päkapikk on nöörile tuulduma tõmmatud

Telefoniputka aiapäkapiku asemel :)
Avalik madrats, keset jalutuskäiku saab korraks kõnnitee kõrvale pikali visata






Kommentaarid

Unknown ütles …
Kauned jõule! Eks meiegi pea jõulutunnet otsima küünlaleegist ja piparkookidest ja kodukaunistamisest. Olge tublid.

Populaarsed postitused sellest blogist

Pika valge pilve maa

"Skazka" ja Shakespeare

Ilus ja särav Yazmin